Направих ги по идеята на Петя Цанкова / светла и памет/, но вместо маргарин сложих краве масло.
Незаменим е вкусът на сладките изкушения, когато те са приготвени с масълце.
Затова направих и тях така.
Намалих и грамажа на кокосовите стърготини, за да не станат бисквитките много ронливи и добавих ванилия от себе си за по- добър аромат J.
ПРОДУКТИ :
100 г краве масло
½ ч.ч. захар
1 яйце
1 ½ ч.л. бакпулвер
3 ванилии/ като добавка от мен/
1 непълна ч.ч. кокосови стърготини /70 г/
1 и ½ ч.ч. брашно
1 непълна ч.ч. кокосови стърготини /70 г/
1 и ½ ч.ч. брашно
½ белтък с 1 ч.л. вода за намазване
около 10 гр кокосови стърготини за наръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото, захарта и яйцето разбих с миксер на пухкав крем.
Прибавих кокосовите стърготини и ванилиите.
Разбърках.
След тях добавих и половината брашно, размесено с бакпулвера, след което спрях миксера.
Добавих и останалото брашно и започнах да бъркам с ръка.
Тестото стана меко и леко лепкаво, но достатъчно гъсто, за да може да се „ моделира”.
Оформих топчета, колкото малък орех.
Оформих топчета, колкото малък орех.
Наредих ги на разстояние в застлана с хартия за печене тава.
Приплеснах ги леко с помощта на вилица, която остави красив отпечатък върху тях.
Получиха се 35 броя.
Така оформените бисквитки намазах с разбития с вода белтък и ги наръсих с кокосови стърготини.
Уточнение: Оставих няколко от бисквитките ненамазани и непоръсени, за да видя каква ще е разликата.
И те станаха много вкусни, даже бях доволна, че от тях не се сипеха стърготини по време на консумирането.J.
Изпекох ги в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 16- 18 мин.
Те трябва да останат почти бели, а отдолу- леко запечени.
Моля ви, наблюдавайте ги и не ги препичайте!
Моля ви, наблюдавайте ги и не ги препичайте!
Тези кокосови бисквитки са много вкусни и изключително подходящи за кафето :).
21 октомври 2011 г



Strahotni sa
ОтговорИзтриване