Рецептата знам от моето детство, но тогава тези мини сиренки у дома ги правехме под формата на солен кекс.
В последно
време ми е по- удобно да ги правя във форма за мъфини, което ги прави по-
удобни за сервиране и консумация.
ПРОДУКТИ за 12 броя:
3 яйца
1 ч. ч. кисело
мляко
50 г краве масло
3 с. л. олио
1 бакпулвер или 1 ч. л. сода+ щипка лимонена киселина
щипка сол
1 и 1/ 2 ч. ч.
брашно
200 г сирене
олио- за намазване
на формата
С помощта на
миксер разбиваме яйцата със солта.
Намаляваме мощността
на уреда на ниска степен и добавяме млякото, стопеното и охладено масло и
олиото.
Лъжица по лъжица
изсипваме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера / содата и лимонената киселина/.
Натрошаваме на
едро сиренето, добавяме го към сместа и с лъжица разбъркваме всичко леко и
внимателно.
Вземаме форма за
мъфини.
Намазваме с олио
всяко гнездо и в него слагаме от сместа. Внимаваме тя да заеме 2/ 3 от
вместимостта, за да не излезе печивото от формичките по време на печенето.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20- 25 минути.
Изваждаме ги
внимателно и ги нареждаме на скара, за да могат да се охладят без да се
вглетят.
Спазвайки точно рецептата, вие ще получите една прекрасна закуска, с която много ще зарадвате най- вече малките членове на семейството ви.