НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме брашното в сгорещеното олио.
Слагаме пипера и солта и наливаме водата.
Бъркаме непрекъснато до получаване на каша с желана гъстота.
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 28 юли 2022 г.
БАБИНАТА ЯЙЧЕНА КАША
ПАСТЕТ С ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА
Приготвянето му е бързо, а самият пастет е изключително лек за консумация.
За предпочитане е пред купения.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки дробчета
125 г краве масло
1 непълна каф. ч.
прясно мляко
1 малка глава кромид лук
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
мащерка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В съд разтопяваме 2 с. л. от кравето масло и задушаваме
нарязаните лук и чесън.
Прехвърляме ги в блендер.
В същия съд добавяме още 2 с. л. масло и в него задушаваме дробчетата от всяка страна, докато
повърхността
им се зачерви, а сърцевината им да остане розова.
В последната минута от топлинната обработка поръсваме дробчетата с прясно смлян черен пипер, сол и мащерка.
Охлаждаме ги и ги слагаме в блендера.
Слагаме половината
количество от останалото масло, но да е стопено.
Пасираме всичко, докато получим хомогенна и гладка смес.
При нужда посоляваме сместа.
Разпределяме я в
купички.
Разтопяваме последната част от маслото и с него поливаме пастета.
Наръсваме със стрита мащерка и го оставяме да се охлади на стайна температура.
След това покриваме купичките с домакинско фолио и ги прибираме в хладилника поне за час.
Сервираме пилешкия пастет с пресен хляб или с нещо друго подходящо.