XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: март 2024

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 21 март 2024 г.

БАНАНОВИ МЪФИНИ БЕЗ ЗАХАР И БРАШНО

Тези бананови благинки са много добър вариант за десерт на всички вас, които не желаете да консумирате захар и бяло брашно. Приготвят се бързо, стават много сочни и в никакъв случай няма да навредят на фигурата ви.
ПРОДУКТИ: 1 яйце 2 добре узрели банана 150 г кисело мляко 2 с. л. какао 1 ч. ч. овесени ядки 1 бакпулвер 1 каф. л. ванилова есенция олио- за намазване на формата за мъфини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме всичко с миксер. Започваме с яйцето. Слагаме и намачканите банани. След тях изсипваме млякото и есенцията. Накрая лъжица по лъжица добавяме смлените овесени ядки, които предварително сме смесили с какаото и бакпулвера. Разбъркваме всичко това до получаване на хомогенна смес. Вземаме форма за мъфини и намазваме гнездата и с малко олио. Пълним ги внимателно с кексовото тесто.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25 минути. Изваждаме ги и ги нареждаме върху хартия. Оставяме ги така, докато се охладят. Накрая се наслаждаваме на здравословни десертчета, които с нищо не могат да навредят на фигурата ни.
март 2024 г