С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 21 март 2024 г.
БАНАНОВИ МЪФИНИ БЕЗ ЗАХАР И БРАШНО
Тези бананови благинки са много добър вариант за десерт на всички вас, които
не желаете да консумирате захар и бяло брашно.
Приготвят се бързо, стават много
сочни и в никакъв случай няма да навредят на фигурата ви.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
2 добре узрели банана
150 г кисело мляко
2 с. л. какао
1 ч. ч. овесени ядки
1 бакпулвер
1 каф. л. ванилова есенция олио- за намазване на формата за мъфини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме всичко с миксер. Започваме с яйцето. Слагаме и
намачканите банани. След тях изсипваме млякото и есенцията. Накрая лъжица по
лъжица добавяме смлените овесени ядки, които предварително сме смесили с какаото
и бакпулвера. Разбъркваме всичко това до получаване на хомогенна смес. Вземаме
форма за мъфини и намазваме гнездата и с малко олио. Пълним ги внимателно с
кексовото тесто.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 25
минути. Изваждаме ги и ги нареждаме върху хартия. Оставяме ги така, докато се
охладят. Накрая се наслаждаваме на здравословни десертчета, които с нищо не
могат да навредят на фигурата ни.
март 2024 г
Абонамент за:
Публикации (Atom)