Все си мислех, че този Пасарелски кебап е нещо кой знае какво завъртяно ястие, пък то
се оказа фасулска работа.
В него са просто едни свински мръвчици с чеснов доматен сосец.
Приготвих го, хареса ми и пак ще го направя, защото обожавам всичко, в което
има чесън.
ПРОДУКТИ:
Около 500 г свинско
месо без кост/ в случая е джолан/
500 кг домати- пресни
или консервирани
3- 4 с. л. олио
сол на вкус
1 равна ч. л. захар
десетина зрънца черен
пипер
1 дафинов лист
5- 6 скилидки чесън
3 люти чушлета
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на
парченца и се изпържва в тиган от всички
страни. Изважда се и в същата мазнина се слагат настърганите или пасирани домати, но обелени.
Към тях се добавят солта, захарта, черният пипер
и дафиновият лист.
Бъркат се често до желана гъстота.
В тях се прибавят свинските
мръвчици и лютите чушлета и се оставят
за 5 минути да клокнат.
Ястието се овкусява с
наситнения чесън.
Пасарелският кебап се
сервира топъл, поръсен с нарязан магданоз и задължително гарниран с чаша
червено винце.
Подходящ е за всички сезони, стига да имате
доматки под ръка.
Много лесно, приятно
пикантно и много вкусно.
юни 2017 г