Преди време тази сочна картофена салата бе публикувана в групата „
Нашите вкусотийки“, но не помня от кого.
БЛАГОДАРЯ за идеята на автора,
който си я познае! Много е вкусна.
Подходяща е и за самостоятелна салата, и за гарнитура.
Леко промених количеството на продуктите и ще ви я представя така,
както аз я приготвих.
ПРОДУКТИ:
500 г картофи
5 кисели краставички
10 едри маслини
парче кромид лук
3 скилидки чесън
2 с. л. майонеза
магданоз
сол- на вкус и при
необходимост
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се белят и
нарязват на кубчета. Сваряват се на пара в тенджера под налягане.
Отцеждат се хубаво.
Краставичките и маслините се нарязват на малки парченца, а
кромидът и чесънът- на ситно.
Добавят се
майонезата, магданозът и солта.
Всичко се обърква
леко и се оставя за известно време в
хладилника, за да се смесят ароматите.
Салатата се поднася
охладена.
м. февруари 2016 г