Не ми се смейте и не ме корете,
че тази вечер у дома имаше кокоши дупета на скара.
За първи път си позволих да
стъкмя подобно нещо и честно да ви кажа- колкото са нездравословни, толкова пък
са вкусни.
По принцип не съм човек манджия и
то си ми личи. Може би затова почти всичко , което става за ядене, ми харесва.
Има изключения, разбира се, но са
малко.
Та… да се върна към трътките…
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки трътки
1 глава кромид лук
Марината:
2 с. л. соев сос
2 с. л. пресен
лимонов сок
1 каф. л. черен пипер
щипка сол
мъничко лют червен
пипер
ситно нарязана целина
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Трътките се почистват
от жлезата и от евентуалните перушини.
Измиват се хубаво и се поставят в приготвената
марината от горепосочените съставки. Оставят се да престоят в нея за малко.
Като казвам малко, то значи не повече от 15 минути.
Разбърквате ги на
два- три пъти.
Нанизвате ги на дървени шишчета чрез редуване
с парчета от лука.
Печете на скара до
готовност.
27. 06. 2015 г