Тя е постна дори и откъм тестото, а на вкус
не се отличава от стандартната.
За нейното приготвяне използвам много зеленчуци, които я правят още по- здравословна.
ПРОДУКТИ:
За тестото:
150 г бяло брашно
1 каф. л. сол
1 каф. л. захар
1 с. л. олио
1 бакпулвер
Вода- за
получаване на тесто,по- гъсто от кексовото
За гарниране:
100 мл домашно
доматено пюре с босилек
200 г пресни или
консервирани гъби
100 г броколи
100 г спанак
100 г бейби
морковчета
100 г сладка
царевица
100 г чушки
100 г маслини
сол- на вкус
черен пипер
чубрица
3 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените
продукти за тестото забъркваме смес ,
по- гъста от тази за кекс.
Разстиламе я в
тава с диаметър 30- 32 см , която предварително сме намазали с олио.
Отгоре гарнираме
пицата с всички посочени и нарязани продукти.
Поръсваме я с
олио, посоляваме я на вкус и я овкусяваме с черния пипер и чубрицата.
Печем я в
предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35- 40
минути.
Сервираме я топла,
нарязана на парчета.
/ от архивите: март 2020 г /