XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ВИНЕН КЕБАП СЪС СЪРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 3 март 2021 г.

ВИНЕН КЕБАП СЪС СЪРНА

ВИНЕНИЯТ КЕБАП е известен от миналото.

Той се приготвя с червено вино, което освен като  еликсир за пиене, се използва  и за готвене.

 Аз го използвам редовно и съм доволна от крайните резултати на манджите, приготвени успешно с него.

Кебапът може да се приготви с различни по вид меса, но днешното ми предложение е с дивеч – в случая сърна .

 



ПРОДУКТИ:

около 700 г месо от сърна

1 глава кромид лук

1 супена купичка доматена салца

4-  5 с. л. олио

2 дафинови листа

десетина зърна черен пипер

4- 5 скилидки чесън

1 с. л. червен пипер

1 с. л. захар

сол на вкус

1-2 с. л. брашно

1 каф. ч. червено вино

1 каф. ч. вода

 

За гарнитура:

сварен или запечен на фурна бял ориз

 


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Месото  нарязваме на малки парчета и заедно с олиото го слагаме  в тенджера.

 Задушаваме го.

Малко след това слагаме  и нарязания на дребно лук.

Посоляваме.


Като  позадушим месото,  добавяме  доматите, дафиновия  лист, червения, черния  пипер и нарязания  чесън.

Накрая  наливаме и виното и  слагаме ястието  да къкри на умерен огън, докато месото омекне, като на няколко пъти го разбъркваме.

При необходимост  доливаме  още вода.

Накрая  сгъстяваме  с брашното, разтворено отново във вода.

Оризът се приготвя чрез варене, задушаване или на фурна.

Лично аз го пека на фурна и му слагам сол , олио и  парченце масло.

Сервираме кебапа с оризова гарнитура и поръсен с нарязан магданоз.


м. февруари 2021 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар