ВИНЕНИЯТ КЕБАП е известен от миналото.
Той се приготвя с червено вино, което освен
като еликсир за пиене, се използва и за готвене.
Аз
го използвам редовно и съм доволна от крайните резултати на манджите,
приготвени успешно с него.
Кебапът може да се приготви с различни по
вид меса, но днешното ми предложение е с дивеч – в случая сърна .
около 700 г месо
от сърна
1 глава кромид лук
1 супена купичка
доматена салца
4- 5 с. л. олио
2 дафинови листа
десетина зърна
черен пипер
4- 5 скилидки
чесън
1 с. л. червен
пипер
1 с. л. захар
сол на вкус
1-2 с. л. брашно
1 каф. ч. червено
вино
1 каф. ч. вода
За гарнитура:
сварен или запечен
на фурна бял ориз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото нарязваме на малки парчета и заедно с олиото
го слагаме в тенджера.
Задушаваме го.
Малко след това слагаме и нарязания на дребно лук.
Посоляваме.
Като позадушим месото, добавяме доматите, дафиновия лист, червения, черния пипер и нарязания чесън.
Накрая наливаме и виното и слагаме ястието да къкри на умерен огън, докато месото омекне,
като на няколко пъти го разбъркваме.
При необходимост доливаме още вода.
Накрая сгъстяваме с брашното, разтворено отново във вода.
Оризът се приготвя
чрез варене, задушаване или на фурна.
Лично аз го пека
на фурна и му слагам сол , олио и парченце масло.
Сервираме кебапа с
оризова гарнитура и поръсен с нарязан магданоз.
м. февруари 2021 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар