Запържих праз, нарязан на много ситно, а след него и каймата. Добавих готов, домашно приготвен босилков доматен сос и разбърках. Залях спагетите с получената смес и ги поднесох топли.
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 5 декември 2014 г.
СПАГЕТИ С БОСИЛКОВ ДОМАТЕН СОС ,ПРАЗ И МНОГО КАЙМА
Запържих праз, нарязан на много ситно, а след него и каймата. Добавих готов, домашно приготвен босилков доматен сос и разбърках. Залях спагетите с получената смес и ги поднесох топли.
сряда, 3 декември 2014 г.
ЗЕЛЕН БОБ ЯХНИЯ
Много го обичам този вид бобец.
Ей така, с чесън и копър, а после и с кисело млекце. Прекрасен е. От него ми е леко на стомаха и
някак ми е свежо.
Готвя го много бързо и изобщо не
му се замислям.
ПРОДУКТИ:
500 г замразен боб
или 1 буркан консервиран
1 глама кромид лук
1- 2 моркова
1 шепа чушки
1 домат или толкова
от консерва
4- 5 с. л. олио
Сол на вкус
Подправки: червен пипер, черен пипер, чубрица, копър, 2- 3 скилидки
чесън
Малко брашънце- за
сгъстяване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В мазнината запържвам
нарязаните лук, моркови и чушки. След тях слагам намачканият домат и червения
пипер плюс малко сол. Добавям и зеления боб и като започне да се пържи всичко
това, прехвърлям съдържанието в тенджера под налягане.
Ако бобецът е от консерва, то го приготвям в обикновена тенджера.
Наливам не повече от
1 литър вода. Соля още веднъж и варя манджата в продължение на 10 минути след
като зашуми вентилът.
Ако е в обикновената тенджера- до готовност.
Сгъстявам ястието с
малко водичка и брашънце и го овкусявам с подправките плюс наситнения чесън.
Това е всичко , друго
няма.
2. 12. 2014 г
НАПИТКА ЗА ДОБЪР МЕТАБОЛИЗЪМ И РЕГУЛИРАНЕ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ
Направих сместа от 1ябълка/ пасирана/, 250 мл вода и 1 каф. л. канела- за добър метаболизъм и регулиране на кръвното налягане. Течността е приятна за пиене, но за съжаление на мен от канелата ми пада кръвното и не мога да го пия това нещо.
Това количество се пие за деня. Направете си , ако ви допадне. Казват, че е полезно.
1. 12. 2014 г
вторник, 2 декември 2014 г.
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ГЪБИ И ВИНО НА ФУРНА
Стават бързо и са прекрасни за
бяло винце.
Не са сухи, а доста сочни от алкохола, който
наливам в тях при самото им приготвяне.
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки дробчета
500 пресни гъби/ в случая
печурки/
2 глави кромид лук
5 скилидки чесън
1 непълна ч. ч. вино
/ цветът е без значение/
чубрица
риган или мащерка
черен пипер
сол на вкус
4- 5 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Дробчетата се
попарват с вряла вода за около 5 минути, за да се стегнат малко.
Изцеждат се добре.
Слагат се в тава
заедно с обелените и нарязани на едро печурки.
Лукът също е нарязан
на едри парчета.
Наливат се виното и
олиото.
Соли се на вкус и се
овкусява с посочените подправки.
Всичко това се
разбърква добре и се слага да се пече в гореща фурна на 200 градуса до
готовност.
Това е цялата
философия.
Останалото е самата консумация и успешното
прегълтане с беличко винце.
Абонамент за:
Публикации (Atom)