Изключително
подходящи за хора, вманиачени на тема ШОКОЛАД.
Приготвят
се много бързо и още по- бързо се изяждат.
Учениците
и гостите ми казват, че са много, ама много хубави.
Ама то
е ясно, че те, ако не са хубави, аз няма да ги правя и препоръчвам.
ПРОДУКТИ / за 12 броя/:
1 яйце
1 каф. ч. захар
1 каф. ч. кисело
мляко
80 г качествено
краве масло
3 равни с. л.
какао
60 г млечен
шоколад
1 бакпулвер
2 ванилии
1 ч. ч. брашно
За украса:
50 г черен шоколад
+ 1 непълна с. л. олио
50 г бял шоколад +
1 непълна с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на
миксер и на висока степен се разбиват до
побеляване яйцето и захарта.
Намалява се на
ниска степен.
Добавя се маслото,
което предварително сте оставили да омекне.
Изсипва се
киселото мляко, а след него се добавят какаото и ванилиите.
При непрекъснато
бъркане се слага брашното / лъжица по лъжица/ , което предварително е смесено с
набухвателя.
Сместа се
разпределя в 12 хартиени кошнички за мъфини, които предварително са поставени в
гнездата на метална форма за мъфини.
Млечният шоколад
се дели на 12 равни парчета, ако искате да поставите по едно в средата на всяко
мини кексче, или на 48 парченца, ако желанието ви е да сложите по 4 броя .
За една мъфина
се полага по 5 г шоколад.
Набождате шоколада
в тестото, но не съвсем да потъне.
Поставяте в предварително загрята на 180 градуса фурна и
ги печете в продължение на 30 минути.
Не ги
препичайте, защото ще се втвърдят.
Извадете ги и ги
оставете да се охладят.
Стопете черния
шоколад и направете украса по ваше виждане.
Аз вземам лъжица и с нея покапвам така, че да
се получат шарки.
Изчакайте около 30 минути, през което време тъмният
шоколад ще се стегне.
Направете същото и
с белия шоколад.
Консумирайте
десертчетата след като са устояли поне 3- 4 часа.
април 2017 г