Крехко и бързо приготвено пилешко, овкусено с масло и съчетано със свежи зеленчуци.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
300 г броколи
2 моркова
4 скилидки чесън или щипка гранулиран
20 г краве масло
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
2 с. л. мед
1/ 2 каф. ч. вода
сол
млян черен пипер
1 с. л. натурално нишесте + 2 с. л. студена вода
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на хапки, овкусяваме го със сол и
черен пипер и го оставяме настрани.
В тиган с незалепващо покритие стопяваме маслото.
Добавяме половината зехтин.
Задушаваме нарязаните на едро моркови и накъсаните на
розички броколи.
Изваждаме ги.
Почистваме тигана с домакинска хартия и слагаме
останалото количество зехтин.
Запържваме пилешкото до златисто и от двете страни.
Добавяме чесъна
за 30 секунди.
Връщаме зеленчуците обратно в тигана.
В купичка
разбъркваме добре 1/ 2 каф. ч. вода с меда, соевия сос, черния пипер и
още малко сол, ако е необходимо.
Изсипваме го към ястието.
Готвим го още 2- 3 минути.
Накрая го сгъстяваме с разтвореното в 2 с. л. вода
нишесте.
Отстраняваме меденото пилешко и го поднасяме с чаша
любимо вино.