Във времето
на постите тя е за предпочитане, защото ни засища за по- дълго време.
Съотношението
на отделните основни компоненти можете
да си определите вие в зависимост от вашите предпочитания.
Аз се възползвах от готовата въпросна комбинация, която в момента е налична в Лидл.
Хареса ми.
Ето го и моят начин на приготвяне:
ПРОДУКТИ:
250 г микс от
булгур, просо и червена леща
1 с. л. нарязани
сушени домати
1 глава кромид лук
1 прясна чушка
1 морков
сол- на вкус
4- 5 с. л. олио
2 л вода
Подправки:
по 1 щипка червен
пипер, млян черен пипер, куркума, чубрица, сух джоджен, шепа нарязан свеж магданоз
1 с. л. брашно-
при необходимост
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме тенджера и
в загрятата мазнина запържваме
нарязаните на дребно лук, чушка и морков.
Посоляваме ги, отстраняваме
ги от котлона и към тях добавяме червения пипер и куркумата.
Разбъркваме добре.
Връщаме тенджерата
на котлона, наливаме посоченото
количество вода и след като тя кипне, изсипваме гореупоменатия микс.
Добавяме доматите
и още сол и варим яхнията до пълното омекване на продуктите и до желана
гъстота.
Малко преди да я
отстраним от котлона, я овкусяваме с черния пипер, чубрицата и джоджена.
При необходимост я
сгъстяваме с 1 с. л. брашно, разтворено в малко вода.
При сервиране
поръсваме с нарязан магданоз или пък го слагаме предварително в цялата яхния.