ПРОДУКТИ:
10 фини кори за баница
олио- за намазване на тавата и суровата баница
За плънката :
1 по- голяма тиквичка
2 яйца
100 г сирене
2 с. л. кисело мляко
4 с. л. олио
сол на вкус
1 бакпулвер
копър
магданоз
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги поръсваме
със сол.
Оставяме ги 20 минути, за да отделят течността си.
Изцеждаме ги много добре.
С тел разбиваме яйцата със солта.
Към тях прибавяме млякото, олиото, натрошеното сирене,
бакпулвера, нарязаните копър и магданоз.
Разбъркваме всичко добре.
Вземаме по 2 кори и ги поръсваме с част от плънката.
Загъваме дългите краища леко навътре и навиваме откъм
късата страна на руло.
По същия начин процедираме с останалите кори и плънка.
Редим рулата едно до друго в намазана с олио тава.
Така наредената баница поръсваме с олио.
Печем я на 180
градуса за 40 минути или до получаване на приятен загар.
/ от архивите/