За всички любители на вегетарианската храна, за онези, които обичат
кашкавала и най- вече за хората, които нямат особено време за приготвяне на
вечерята, а в същото време им се иска в петъчната вечер да хапнат нещо топло и
вкусничко, е моето предложение, което и друг път съм споделяла. Не, че не го
знаете, но има вероятност да сте забравили този бърз и апетитен КАШКАВАЛ НА ФУРНА .
Ние с дъщеря ми умираме за този животински продукт - било той натурален, паниран, в гювече, сложен
в дадена друга рецепта ... И все търсим да
намерим още и още начини и варианти за
неговото приготвяне. Миналата година направих великото откритие, че мога да го изпека и на фурна и вече съм изключително щастлива, че мога да го забърквам
тъй бързо.
А и по този начин не се получават разтичания и разни подобни гафове, когато решите да го панирате :).
ПРОДУКТИ:
/ за 6 такива парчета/
3 яйца
300 г кашкавал
3 с. л. брашно / с лек
връх/
1 ч. ч. кисело мляко
малко солчица
1 каф. л. бакпулвер
черен пипер
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцата със солта. Добавям киселото мляко, след него и
пресятото брашно, в което предварително съм смесила бакпулвера.
Слагам
настъргания на едро кашкавал, овкусявам с малко черен пипер и разбърквам сместа
добре.
Изсипвам я в правоъгълна тавичка с размери 20/ 30 см, в която
предварително съм разтопила масълцето.
Изпичам ястието в предварително загрята
на 180 градуса фурна до получаването на приятна златиста коричка.
Сервирам го топъл и го гарнирам със зеленчуци.
Изключително вкусно ястие
е и е много подходящо за бяло вино или биричка .
Звучи вкусно, още повече щом върви с бира :)
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам при първа възможност. Ако ливна малко бира в сместа, дали ще върви?
Вероятно ще върви, Таня, но ще трябва да увеличиш количеството на брашното и има вероятност да го втестиш. Я си го направи най- напред по рецептата за по- сигурно, а след това пристъпи към импровизацията :). Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа права си :). Бездруго експериментите ми в кухнята, претърпяват фиаско, а ти си поднесла рецептата, точно и изчерпателно. Благодаря, ще се придържам към нея :).
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Успех в занимавката и да споделиш после какво се е получило :).
ОтговорИзтриванеСтрахотно стана :) Още веднъж хиляди благодарности от една злояда :)))))
ОтговорИзтриванеАааа, злоядите ги оправям аз много лесно като всеки ден им приготвям различни импровизирани блюда с повечко украса и те от любопитство опитват, че даже им харесва :).
ОтговорИзтриванеДнес обядвах такъв кашкавал за втори път в близката до офиса гостилница. Казах на готвачката, че много ми харесва и я помолих да сподели с мен как се прави. Тя обаче каза, че е тайна :) Много важно :) Ето тук намерих каквото търсих :) Ще пробвам рецептата някой ден, но едва ли ще е скоро, защото през по - голямата част от годината съм сама и не готвя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Направи си го, Кате, па макар и самичка да си. Ще си го хапваш три дни, таман ще се наситиш на това, което си търсила :). Поздрави! Много е вкусен, ще го одобриш.
ОтговорИзтриванеНепременно ще го пробвам, Маги, но като се прибере съпругът ми, че да му се зарадва и той :) Поздравявам те за хубавата страничка! Много е полезна за хора като мен, които не са много добри в кухнята :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че е така, Кате. Но си направи кашкавалчето като за репетиция все пак :).
ОтговорИзтриванеЗдравейте ,пробвах вкусотата и стана страхотно и вкусно .Благодаря ви !!!
ОтговорИзтриванеДа, Георги, имаш право. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеМарги, 300гр кашкавал по рецептата са 6те парчета ли?
ОтговорИзтриванеИли 6 парчета + 300 гр настърган?
Мария, 300 г кашкавал се настъргват и след печенето се получават 6 порции или 6 такива готови парчета като това, което съм снимала в чинията.
ОтговорИзтриванеТочно навреме видях рецептата. Довечера смятах да предприема поредния риск да панирам кашкавал - всеки път е пълно фиаско! Но мисля, че с тази репета ще избия рибата!
ОтговорИзтриванеВярвам, че ще ви допадне, Донка . Успех! :)
ОтговорИзтриванеМного ми хареса рецептата.утре смятам да я пробвам. Благодаря за хубавите рецепти и споделен опит.
ОтговорИзтриванеТака приготвен този кашкавал не създава затруднения. И наистина е вкусен. Успех ! :)
ОтговорИзтриванеПриготвих го по твоята рецепта, Маги, и се получи голяма вкусотия, много ни хареса! Даже след малко мисля да го приготвя отново, за обяд. :) Не знам само кога ще стигна до снимки...
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Ох, много го обичаме и ние у дома, но скоро не съм го правила. Време е. Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеРецептата е страхотна! Кашкавала стана уникален! Благодаря! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделеното! Поздрави сърдечни и от мен :).
ОтговорИзтриванеМного вкусно стана. Много благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеЗа нищо, Нели! За ви е сладко! :)
ОтговорИзтриванеПриятелките ми също поне веднъж в седмицата я приготвят тази рецепта и всички сме много доволни. Още веднъж благодаря!
ИзтриванеЗа предпочитане е, защото е бърз и сочен вариант за приготвяне на кашкавал.
ИзтриванеПравете и хапвайте с наслада.
Поздравииии!
И аз благодаря за вкусната рецепта. В момента я правя за пореден път :) Много полезен блог, изпробвала съм много от рецептите и винаги с голям успех. Благодаря за положения труд :)
ОтговорИзтриванеМарина, и аз ти благодаря за топлите думи. И още за едно- че ме подсети как не съм го приготвяла скоро. Значи утре вечер ще го има на масата.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
:)
Марги,имам въпрос към теб-какъв кашкавал трябва да се ползва,за да е успешна рецептата?
ОтговорИзтриванеДобринка, изпълнявам рецептата с различен по вид кашкавал и винаги се получава добре. Всичко остава в тавата, няма накъде да изтече и няма провали :). Дерзай спокойно, ще успееш.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Току-що вечеряхме! Фантастично вкусно стана!!! Никога повече няма да панирам кашкавал, въпреки че ми се получава без грешка. ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Рецептата е страхотна! Пробвах я няколко пъти, ястието става много вкусно и е едно от моите любими! Благодаря!
ОтговорИзтриванеОх, много го обичам и аз този кашкавал. Той просто се топи в устата. Радвам се, че Ви се е понравил. Гответе си със здраве!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
В момента се пече постен кекс със сладко от смокини.Тези дни и аз ще пробвам ястието с кашкавал на фурна, както и други разбира се.Поздрави от Козлодуй :)
ОтговорИзтриванеАаааааа, много, много благодаря!
ОтговорИзтриванеГответе и хапвайте със здраве!Благодаря и за поздравите!
Поздрави от малкото градче Червен бряг!
От както е побликувана рецептата, само по тази рецепта правим кашкавал на фурна! Винаги става много вкусен.
ОтговорИзтриванеНали, Данчо? И какъвто и да е кашкавалът- узрял, недоузрял, разтичащ се...това няма значение. В крайна сметка той си остава в тавата и е толкова вкусеееен, че бирата до него се лее ли, лее... :) .
ОтговорИзтриванеТочно така, нвма никакво значение какъв е кашкавала - винаги става вкусен! Радвам се, че има хора като Вас, които измислят различни рецепти.
ИзтриванеОооо, де измислено, де видяно и преработено... То не може да се яде едно и също, трябва разнообразие. :)
ОтговорИзтриване