Рецептата е опростена и се различава от традиционната, която обичайно се ползва за неговата направа.
Използвах само готовия крем „ Тирамису“ на
д- р Йоткер.
Спазих указанията, дадени на опаковката , а
от себе си добавих 1 пакетче суха бяла
сметана.
Не сложих обичайното маскарпоне и мога да
кажа, че така приготвеното тирамису е много леко и сочно.
ПРОДУКТИ:
100 г бишкоти
1 пакетче крем
Тирамису на д- р Йоткер / без варене/
1 пакетче суха
сладкарска сметана „ Роял“ / бяла/
1 по- голяма каф.
ч. кафе еспресо
няколко капки
коняк или ром / може и есенция/
прясно мляко/
според указанията от опаковката на крема/
2 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Прахообразния
крем, сметаната, млякото и ванилията се разбиват с миксер на висока степен до
желана гъстота.
Всяка бишкотка се
топи в кафето, в което е сложен алкохолът, и се нарежда в подходящ дълбок съд.
Аз ползвах йенска
тенджера.
Върху първия ред
бишкоти се нанася част от крема.
Върху него се
редят отново потопени в кафето бишкоти.
Следва крем.
Реди се трети /
последен / ред от напоени бишкоти.
Покриват се с
равномерно размазан крем.
Най- отгоре
тирамисуто се поръсва с какао.
Оставя се поне 4-
5 часа в хладилник, за да се охлади и да се стегне напълно.