По начинът, който ще ви обясня сега, чушленцата остават много хрупкави и стоят свежи чак до идващата пролет.
В годините пробвах и с подправката на д- р Йоткер, но НЕ.
Категорично отказвам повече ги да правя по този начин.
Чушленцата са от моята градина :)!
Измивам ги и им подрязвам малко дръжките, слагам ги в буркани, пълня 1 / 3 от буркана с оцет, слагам 1 с. л. сол и 3 с. л. захар. Доливам с вода до резката. Не слагам консерванти и не варя. Страхотно вкусни и бистри стават :)
Да така най добре без поправки, но ас слагам листа от вишна, ябълка .
ОтговорИзтриванеСлагала съм и аз листа от вишна и ми харесва с тях.
ОтговорИзтриванеAz za purvi put shte pravq no ne znam kolko da gi darja za da sa gotovi za qdene
ОтговорИзтриванеХапвайте пресни от градината или пазара, докато има, и после започвайте тези. След 1 месец са готови за консумация. Прекрасни са- свежи, хрупкави...
ОтговорИзтриванеА аспирин не слагате ли, по 2бр.на буркан.
ОтговорИзтриванеПрекалявате с тоя аспирин,разберете вреден е ,не е нужен, жената е писала ясно и точно рецептата.
Изтриванебаща ми ги правеше същите, само че ги надупчваше с вилица, за да навлезе от маринатата в тях. Като малък много обичах яйца на очи с малко от маринатата. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ маринатата, свършат ли чошлетата прецедете и налейте в бутилка, слагайте вместо оцет от нея в салата от пресни краставици, няма я тръпчивата миризма от оцета, пък и има леко лютив вкус.
ОтговорИзтриванеБаща ми преди да ги постави в бурканите ги надупчваше с вилица, така маринатата навлиза и в тях. НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ марината след като свършат чушлетата, прецедете я и я пресипете в бутилка. Пролетта в салата от пресна краставица вместо оцет слагайте от нея, няма я натрапчивата миризма на оцет, а пък и придава леко пикантен вкус на салатата.
ОтговорИзтриванеАз правя по същия начин туршия.
ОтговорИзтриванеа копър или магданоз не слагате ли? Трябва ли да стоят на слъмце или не?
ОтговорИзтриванеНе, не слагам нито копър, нито магданоз. Понякога ползвам целина, харесва ми уханието и в туршиите. Не стоят на слънце. Правя ги и веднага ги прибирам в мазето. Успех в приготвянето! Няма да сгрешите, ако решите да ги опитате.
ОтговорИзтриванеНаистина стават много вкусни и хрупкави! Да ви е вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, благодаря! И на вас да ви е сладко, лютичко и пивко! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Оцета след като сложите чушетата ли го слагате, или на празен буркан? И като милилитри долу-горе колко е?
ОтговорИзтриванеНе мога да кажа колко е количеството му. Слагам го след като наредя чушлетата. :)
ОтговорИзтриване