XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРЗА ЗАПЕКАНКА С КОЛБАС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 29 юли 2011 г.

БЪРЗА ЗАПЕКАНКА С КОЛБАС

  Тази вечер съпругът ми и негов колега са направили уговорка да се съберат у дома и да гледат футболния мач  ЛЕВСКИ- СПАРТАК ТЪРНАВА, но аз не бях уведомена навреме  и познайте как се стъписах при все, че бях решила тази вечер да не готвя нищо и да минем само със салата... Човекът донесе шпек и кашкавал, а аз веднага започнах да си блъскам главата какво мога да спретна по най- бързия начин.  И докато мъжете си пиеха ракийката, аз набързо прехвърлих в главата си какво имам в наличност- картофи, сирене, кисели краставички, яйца и.... го измислих :)

А как я направих тази запеканка ?
    Ами... обелих 4 картофа, измих ги  и ги нарязах на по- тънки резенчета, които посолих, наръсих с олио и малко вода и сложих да се задушават в йенската тенджерка и в  микровълновата фурна. Пуснах ги за 5 минути на максимална мощност, след което ги извадих, разбърках ги и ги сложих отново на 5 минути. Картофите вече бяха готови. Разхвърлих ги в 2 чинии, върху тях сложих нарязани на дребно малко кисели краставички, после настърган шпек, върху него настъргано сирене, което леко разрових с вилицата и полях оттук- оттам с разбито яйце, в което сложих подправки- черен пипер, чубрица, босилек и сух чесън. Сложих до тук така подредените продукти в микровълновата на максимална мощност за 3 минути, след което отгоре настъргах малко кашкавал, поръсих с копър и пуснах за 1 минута, колкото да се разтопи кашкавалът.
    И така, без да очаквам, направих тази БЪРЗА ЗАПЕКАНКА , която на вкус не беше никак лоша :). Имайте предвид идеята, когато ви се наложи да побързате :).

Ето и втората чиния, за която остана по- малко кашкавал и стана по- лека.


28 юли 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар