XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАЛИТКОВИТЕ ТОРБИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 24 юли 2011 г.

КАЛИТКОВИТЕ ТОРБИЧКИ

Тези торбички са интересни и подходящи за предястие.

За предпочитане е сами да си направите палачинките. Моята рецепта за тях е :
около 250 грама брашно
0,5 литра прясно мляко или вода / с мляко стават по- жилави и по-плътни, а с вода по- леки и тънки, което създава удобство за сгъването и моделирането им/

3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица олио
20 г олио

   Почти винаги ми се случва да сгъстя сместа или да я разредя в зависимост от това за какво са предназначени палачинките. В случая ги правя с по- рядка смес, за да се сгъват без да се чупят и късат при връзването..
ПЛЪНКА:
печено пиле
топено сирене
заквасена сметана 
кисели краставички
 черен пипер
/ може и малко чесън/
 сол
Пилето го пека, накъсвам го и го запържвам в мазнината, която то си е пуснало при печенето.
Топеното сирене и краставичките ги режа на ситно, обърквам всичко със заквасената сметана, овкусявам с черен пипер и сол при необходимост, а понякога слагам и малко счукан чесън.


Вземате палачинка и в средата слагате от тази вкусна плънка.
 Прибирате краищата и завръзвате торбичката.
 Много ефектно става с връзка от пресни кромидени перца или с дълъг стрък магданоз.
ДА ВИ Е СЛАДКО! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар