За предпочитане е сами да си направите палачинките. Моята рецепта за тях е :
около 250 грама брашно
0,5 литра прясно мляко или вода / с мляко стават по- жилави и по-плътни, а с вода по- леки и тънки, което създава удобство за сгъването и моделирането им/
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 супена лъжица олио
20 г олио
Почти винаги ми се случва да сгъстя сместа или да я разредя в зависимост от това за какво са предназначени палачинките. В случая ги правя с по- рядка смес, за да се сгъват без да се чупят и късат при връзването..
ПЛЪНКА:
печено пиле
топено сирене
заквасена сметана
кисели краставички
черен пипер
/ може и малко чесън/
сол
Пилето го пека, накъсвам го и го запържвам в мазнината, която то си е пуснало при печенето.Топеното сирене и краставичките ги режа на ситно, обърквам всичко със заквасената сметана, овкусявам с черен пипер и сол при необходимост, а понякога слагам и малко счукан чесън.
Вземате палачинка и в средата слагате от тази вкусна плънка.
Прибирате краищата и завръзвате торбичката.
Много ефектно става с връзка от пресни кромидени перца или с дълъг стрък магданоз.
ДА ВИ Е СЛАДКО! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар