Ястието е вкусно и много леко. Дано да ви хареса .
Начин наприготвяне на гъбите :
500 гр пресни гъби се белят, измиват се и нарязват на по- едри парчета. Солят се на вкус и се слагат в тенджера в олио. Задушават се докато се изпари водата, която сами си пускат. Щом като започнат да се пържат към тях се прибавят 3- 4 скилидки нарязан чесън. Отстраняват се от огъня и се овкусяват с щипка червен пипер и пресен копър, нарязан на ситно.
Приготвяне на СОСА:
В 50 мл олио се запържват 2- 3 лъжици брашно за около 1 минута, сместа се разрежда с около 500 мл гъбен бульон и се вари при непрекъснато бъркане. Посолява се и се овкусява с чубрица, черен пипер и 3- 4 скилидки нарязан или счукан чесън. / При необходимост се добавя още вода- според вкуса ви./ При непрекъснато бъркане накрая се слагат 2 лъжици разбито кисело мляко. Пуснете бучка краве масло или по- мазен маргарин и бъркайте соса до пълното разтопяване на маслото. Подредете в чиния така, както ви харесва.
ДОБЪР АПЕТИТ!!!
от 28 март 2011 г
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар