XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: февруари 2024

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 21 февруари 2024 г.

МЛЕЧНА БУТЕРПИЦА С БОСИЛКОВО ПЕСТО И ДОМАТИ

Бърза и много сочна пица, която можете да си изпечете, докато си пиете аператива.
ПРОДУКТИ: 400 г бутер тесто За гарниране на пицата: 125 г сирене „ Бурата“ 100 г козе сирене 1 голям домат 2 с. л. домашно босилково песто За намазване на кантовете: 1 яйце За поръсване: 1 с. л. зехтин 1 с. л. сусам НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Вземаме правоъгълна тава с размера на тестото и я покриваме с пекарска хартия. Върху нея разстиламе тестото и правим кантове по 2 см чрез леки очертания с нож от четирите му страни. Върху тях не слагаме никакви продукти.
Намазваме основната част с пестото.
Отгоре нареждаме със застъпване и редуване филийки от двата вида сирене и домата.
Намазваме очертаните кантове с добре разбитото яйце. Сгъваме ги навътре и ги притискаме внимателно . Намазваме и тях отгоре с яйце. Поръсваме пицата със зехтина и сусама.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути. Сервираме я топла, но не и гореща.
януари 2024 г

неделя, 11 февруари 2024 г.

АРОМАТНИ ПЪРЖОЛИ НА ФУРНА С ПРЕСНИ ЧЕСНОВИ КАРТОФКИ

Изключително сочни свински вратни пържоли, а в тяхно съседство са първите пресни домашни картофки, овкусени с пресен чесън и копър.
ПРОДУКТИ: 4 свински вратни пържоли 1 кг пресни дребни картофки За овкусяване на пържолите: сол олио червен пипер соев сос чесън на прах подправка за барбекю 30 мл бяло вино За овкусяване на картофките: сол олио оцет пресен чесън свеж копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Посоляваме пържолите и ги намазваме с олио и червен пипер. Редим ги една до друга в подходяща тава. Отгоре ги поръсваме със соев сос, чесън на прах и подправка за барбекю. Отстрани внимателно изсипваме виното.
Покриваме добре тавата с пекарско фолио и печем месото в загрята на 220 градуса фурна в продължение на 1 час. Отстраняваме фолиото и продължаваме печенето, докато получената течност почти изври. Измиваме дребните картофки, но не ги белим. Слагаме ги в тава, посоляваме ги и ги поръсваме с олио. Разбъркваме ги добре и ги слагаме да се пекат в загрята на 200 градуса фурна в продължение на около 25 минути или до получаване на приятен загар. Изваждаме ги и ги овкусяваме с нарязания пресен чесън, копър и оцет на вкус. Сервираме пържолата с гарнитура от чеснови картофки.
м. май 2023 г