С тези "сърдити" картофки ще си оближете пръстите.
Открих ги във „ Веселият готвач“.
Много са вкусни и стават толкова лесно.
А защо са сърдити?!
Може би, защото свършват на момента.
А защо са сърдити?!
Може би, защото свършват на момента.
Е, за фиксовете и супите на „Маги“ се знае, че изобщо не са полезни, но един път на няколко месеца да ги използвате не мисля, че е голяма беда.
ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
1 пакет гъбена крем супа на прах
4-5 с.л. олио
150 г настърган кашкавал
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и нарязват на полушайби.
Нареждат се в намазнена тава.
Поливат се с олиото и с 150 мл вода.
Слагат се в загрята фурна на 250 градуса.
Не се солят, защото след това към тях ще се добави гъбената смес, а тя е доста солена.
След като станат готови те се поръсват с малко черен пипер.
Заливат се с разтворената в 350 мл вода гъбена супа.
Поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат отново.
Отгоре трябва да се получи приятна златиста коричка.
По желание при поднасяне всяка порция може да се поръси с предпочитана зелена подправка.
Лично аз не ги поръсвам, оставям си ги така.