По-
различна е, защото е от късчета месо.
По-
лека е, защото е с пилешко.
На
вкус не отстъпва на традиционната, а е само с две подправки в нея.
Опитайте
я.
ПРОДУКТИ за 6 порции:
500- 600 г пилешко месо от бутчета
1 кг картофи
1 глава кромид лук
5 с. л. олио
1 шепа свежа или замразена целина
млян черен пипер
сол- на вкус
За заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело
мляко
3 с. л. брашно
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва
на малки късчета, които се запържват заедно с нарязания лук и малко сол в
мазнината.
Добавят се
нарязаните на ситни кубчета картофи. Запържват се леко с няколко разбърквания.
Налива се вода,
колкото да потънат продуктите. Ястието се досолява, ако е необходимо и се
подправя се с черния пипер и нарязаната
целина.
Изсипва се в
правоъгълна тава с размери 25/ 35 см.
Пече се в загрята
на 200 градуса фурна до извиране на течността.
Полива се с разбитите продукти за заливка.
Мусаката се пече
още 20 минути или докато ви хареса на цвят.
Сервира се
нарязана на парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар