По произход не съм туркиня, но уважавам турското
население и още повече техните кулинарни умения.
Във времето полека пробвам сладките им изкушения и днес се спрях на млечното реване.
Повярвайте, че е изключително вкусно и сочно.
Отличава се от нашенското по консистенцията и плътността.
ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
1/ 2 ч. ч. олио
1 ч. ч. грис
1 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
3 ванилии
За шербета:
3 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Шербет:
Изсипваме захарта
в млякото и оставяме шербета да кипне.
Бъркаме, докато
захарта се разтопи.
Отстраняваме тенджерата от котлона и оставяме шербета да се охлади.
Реване:
Разбиваме яйцата и захарта с миксер в дълбока купа.
Наливаме млякото и олиото като бъркаме с миксера.
След това добавяме пресятото брашно с бакпулвера, гриса
и ванилията и продължаваме да
разбъркваме, но вече с шпатула.
Изсипваме сместа в намазнена правоъгълна тава и го
заглаждаме с шпатулата.
Печем реването в предварително загрята на 180
градуса фурна за около 30-35 мин.
Изваждаме сладкиша
и го надупчваме с клечка за зъби.
Заливаме го с
охладения шербет.
Нарязваме печивото
след като се охлади напълно.
Препоръчително е
да го оставим за няколко часа в хладилник.
Сервираме млечното реване, поръсено с кокосови
стърготини и гарнирано с орехови ядки.