С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
сряда, 21 февруари 2024 г.
МЛЕЧНА БУТЕРПИЦА С БОСИЛКОВО ПЕСТО И ДОМАТИ
Бърза и много сочна пица, която можете да си изпечете,
докато си пиете аператива.
ПРОДУКТИ:
400 г бутер тесто
За гарниране на пицата:
125 г сирене „ Бурата“
100 г козе сирене
1 голям домат
2 с. л. домашно босилково песто
За намазване на кантовете:
1 яйце
За поръсване:
1 с. л. зехтин
1 с. л. сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме правоъгълна тава с размера на тестото и я покриваме с пекарска хартия.
Върху нея разстиламе тестото и правим кантове по 2 см чрез леки очертания с нож от четирите му страни.
Върху тях не слагаме никакви продукти.
Намазваме основната част с пестото.
Отгоре нареждаме със застъпване и редуване филийки от двата вида сирене и домата.
Намазваме очертаните кантове с добре разбитото яйце.
Сгъваме ги навътре и ги притискаме внимателно .
Намазваме и тях отгоре с яйце.
Поръсваме пицата със зехтина и сусама.
Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Сервираме я топла, но не и гореща.
януари 2024 г
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар