ПРОДУКТИ:
За тестото:
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. вода
4 с. л. разтопено масло или маргарин
1 и 1/ 2 ч. ч. грис
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
За сиропа:
1 и 1 / 2 ч. ч. захар
1 и 1/ 2 ч. ч. вода
сокът от 1/ 2 лимон
2 ванилии
Всичко това се кипва.
Олиото, водата и маслото се смесват и в тях при непрекъснато бъркане с дървена лъжица се изсипва количеството грис.
Добавя се и брашното, размесено с бакпулвера. Бърка се до еднородна смес.
Полученото тесто се изсипва в намазана и набрашнена тава и се пече на 180- 200 градуса до получаване на златиста коричка.
Залива се горещ сладкиш със студен сироп / обратно на традиционното/.
24 юли 2011 г
Много вкусно и лесно.Първият път ми стана малко сух,но всичко си дойде на мястото следващите пъти :)
ОтговорИзтриване