Страници

понеделник, 25 юли 2011 г.

ЕВРЕЙСКИ СИРОПИРАН СЛАДКИШ

 Тази вечер ходихме на село при моите родители. Прийска ми се да вечеряме заедно и понеже тате много обича" нещо благо" / цитирам/, реших да му направя десерт, но нямах под ръка яйца и затова си спомних за този сладкиш. Има го и в друг вариант, но там вече има и плънка :)

ПРОДУКТИ:
За тестото:
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. вода
4 с. л. разтопено масло или маргарин
1 и 1/ 2 ч. ч. грис
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер

За сиропа:
1 и 1 / 2 ч. ч. захар
1 и 1/ 2 ч. ч. вода
сокът от 1/ 2 лимон
2 ванилии
Всичко това се кипва.

Олиото, водата и маслото се смесват и в тях при непрекъснато бъркане с дървена лъжица се изсипва количеството грис.

Добавя се и брашното, размесено с бакпулвера. Бърка се до еднородна смес.

 Полученото тесто се изсипва в намазана и набрашнена тава и се пече на 180- 200 градуса до получаване на златиста коричка.
Залива се горещ сладкиш със студен сироп / обратно на традиционното/.

                                                                    24 юли 2011 г

1 коментар:

  1. Много вкусно и лесно.Първият път ми стана малко сух,но всичко си дойде на мястото следващите пъти :)

    ОтговорИзтриване