Това ястие е традиционно за нашата семейна кухня. Кисело зеле имам почти по всяко време на годината, тъй като слагаме в бидона повече и колкото остане през м. март го прибираме изцедено във фризера. Ето моето предложение за сармички:)
Каймата се омесва със сварен ориз, кромид лук на ситно, яйце и подправки/ аз слагам чубрица, малко червен пипер, черен пипер и босилек/. От така приготвената кайма вземам по малко, оформям на топче, което завивам в зелево листо. Варя ги в подсолена вода в тенджера под налягане около 30 минути.
Соса приготвям по следния начин:
В олио запържвам брашно, прибавям червен пипер и веднага наливам вода/ може и малко зелев сок за киселичък вкус/ и варя при непрекъснато бъркане поне десетина минути /количеството на водата е според желанието ви за гъстотата на соса/. Отделно разбивам 1 яйце с 2 лъжици кисело мляко и добавям към врящата смес при непрекъснато бъркане/ както при застойка на супа/. Накрая подправям с чубрица и целина, защото обичам такива подправки. Към зелето може и девесил.
Вие можете да промените подправките.
30 март 2011 г
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар