XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ ВИШНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 28 юли 2011 г.

СЛАДКО ОТ ЦЕЛИ ВИШНИ

На 1 кг плод вишни слагам около 800 гр захар.
Слагам вишните, захарта  и 1 ч. ч. вода / за 1 доза/  в каравана или дълбока тава и ги варя, докато сладкото започне " да пише " в чинията, т. е- да оставя диря след като прекарам  лъжица през него.
Внимавам да не го преваря, за да не стане на гума. Когато е горещо, то подлъгва, затова-сипвам в чинийка и  изчаквам да се охлади.
Малко преди да го отстраня от котлона, задължително му слагам мъничко лимонтузу/ на върха на ножа/. Така се процедира, за да не се захароса.
Уточнение:
 Не изваждам костилките от плодчетата и обикновено тези вишнички ги използвам за украса на сладкиши, торти, сладолед...


Като се свари сладкото го наливам в сухи бурканчета, но не топло затваряне, а чрез стерилизация за 5 минути за затваряне на капачката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар