С неговата направа ще се насладите на една тестена
вкусотия, комбинирана с масло и сирене.
И не на последно място е фактът, че е изключително
подходящо за консумация през зимните утрини.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1/ 2 ч. ч. олио
1 и 1/ 2 ч. ч.
кисело мляко
2 и 1/ 2 ч. ч. ситно смляно царевично брашно
1 бакпулвер
1 каф. л. сол
300 г зряло сирене
30 г масло
за поръсване:
семена от ким и мак
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер и на максимална мощност разбиваме
до пухкавост яйцата със солта.
Добавяме олиото и млякото.
Лъжица по лъжица слагаме брашното, което предварително сме смесили с
набухвателя.
Разбъркваме до еднородна смес.
Изсипваме я в намазана с олио тава / 24 см в диаметър/.
Отгоре разпределяме натрошеното на едро сирене, а
върху него слагаме парченца краве масло.
Печем тутманика в предварително загрята на 180 градуса
фурна в продължение на 40 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се поохлади, нарязваме го
на парчета и го сервираме.
Освен, че е подходящ за закуска, можете да го опитате топъл и вечерта с чаша любимо винце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар