Тези изключително вкусни кренвиршки знам от преди десетина години.
Тогава купувах редовно кулинарното списание" Вкусотии в чинии" и го харесвах много, защото в него намирах много достъпни и вкусни рецепти.
Отново намажете с мазнина и навивайте навътре двете страни точно от там, където са кренвиршите.
Полученото улейче напълнете с част от солената смес, поръсете с любима подправка / аз поръсих с чубрица/, намажете баничката с жълтък и олио и изпечете в предварително нагорещена на 180 градуса фурна до готовност.
Тогава купувах редовно кулинарното списание" Вкусотии в чинии" и го харесвах много, защото в него намирах много достъпни и вкусни рецепти.
Получават се 9 броя от :
половин пакет кори " Фамилия"
5 яйца
250 гр сирене
4 кренвирша и половина
около 1 ч. ч. олио/ масло, маргарин/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разрежете кренвиршите на две на дълго и после пак на две/ напречно/. Вземете една кора, намажете я с мазнина/ аз ползвах олио/, наръсете с малко от яйчено- сиренената смес, поставете две парчета кренвирши от двете къси страни на кората.
Загърнете навътре дългите и страни така, че да покриете добре кренвиршите.Отново намажете с мазнина и навивайте навътре двете страни точно от там, където са кренвиршите.
Истински вкусни са, повярвайте!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Не съм пробвала да навивам баничките с по две кори.
Правя ги с по една, защото такава е рецептата, но половината от пакета с корите хартисва.
Ако реша да ги използвам всичките ще са ми необходими 10 яйца и 500 гр сирене.
Златни ще да са тези банички! :)
Много интересни неща измисляте, радвам се че Ви открих. Благодаря за интересните рецепти.
ОтговорИзтриванеСтарая се, Карола! Благодаря Ви и аз! Да ви е сладко! :)
ОтговорИзтриванеСупер са.
ОтговорИзтриванеТака е, Албена, но трябва да забравим за " полезността на кренвиршите" :).
ОтговорИзтриване