ПРОДУКТИ:
около 1 кг картофи
5 пушени кренвирши
5 триъгълничета топено сиренце
1 заквасена сметана
малко черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите са сварени, обелени и нарязани на филийки.
Наредени са в намазана с олио йенска тенджера:
ред картофи
ред кранвирши на колелца
парченца топено сирене
черен пипер
заквасена сметана
малко сол
отново картофи
пак кренвирши
останалото сиренце
черен пипер
и останалата сметана
малко сол при необходимост
Всичко това се пече в затворена тенджера , която се слага в студена фурна.
Пече се около 30 минути , за да се омесят ароматите на отделните продукти.
Сипете си и бяло винце! :)
септември 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар