XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: НЕГЪРСКО ДУПЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 18 октомври 2011 г.

НЕГЪРСКО ДУПЕ

Това " дупе на негърче" го имам от един брой на списание " Вкусотии в чинии" от 2007 година.
Подобно е на другото Негърче, но не съвсем.
При Негърчето се усеща шоколадът в заливката и глазурата, а тук усещанията са какаови заради многото какао в самия блат.


ПРОДУКТИ:
2 яйца
 1 и 1/ 2 ч.ч захар
 1 ч.ч кисело мляко
 2/ 3 ч.ч олио
1 ч. л. сода
3 ванилии
 2 ч.ч брашно
5 с. л. какао

ЗА СИРОПА:
300 мл. вода
 1/2 пакет краве масло
 10 равни с.л захар
1 равна ч. лъж. канела

ЗА ГРАЗУРАТА:
1 шоколад/ 100 гр/, разтопен с малко  олио и краве масло.

АРАНЖИРАНЕ:
За него идеята бе моя.
 Сложих два цвята шоколадови пръчици- бели и кафяви и половинки шоко стафиди.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
 От изброените продукти се бърка смес, която се изпича в предварително нагорещена фурна на 180 градуса. Самото печене трае около 30- 40 минути. Блатът трябва задължително да изстине напълно. Сварява се сиропът и с него се сиропира сладкиша. След вяколко  минути се залива с разтопения шоколад, но побързайте, защото се стяга много бързо.
Отгоре гарнирайте по желание.
Сложете в хладилник за няколко часа, за да се стегне добре глазурата и да изстине самия сладкиш, нарежете на пастички  и сервирайте :).

17 октомври 2011 г

1 коментар:

  1. изглежда много вкусно
    като бях малка правихме нещо подобно,но вече не си спомням
    ще го направя някой ден и знам ,че ще ми хареса,като всичко което съм направила по твоя рецепта
    лека вечер и прегръдка

    ОтговорИзтриване