ПРОДУКТИ:
2 средно големи стръка изчистен праз / около 300 гр/
около 100 мл олио
1 равна ч. л. сол
2 ч. ч. царевично брашно
2 яйца
1 коф. кис. мляко
1 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Изчистеният праз се нарязва на малки парченца и се запържва в олиото и щипка сол. След като поомекне се отстранява от котлона и веднага в него се изсипва царевичното брашно и се разбърква, за да омекне.
В купа разбивате яйцата с останалата сол, изсипвате млякото и разбърквате и накрая прибавяте при непрекъснато бъркане бялото брашно, като в него сте размесили содата.
Сместа става като за кекс.
Изсипвате сместа в намазана с олио и набрашнена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато пляската хване лек загар.
Изваждате, оставяте я малко да изстине, режете и поднасяте с каквото пожелаете.
Ние я хапнахме с кренвирш и шарена сол :).
17 октомври 2011 г
добавя се и солидно количество джоджен, вкусът е невероятен!
ОтговорИзтриване