Обожаваме я и у дома вече я приготвяме всяка есен.
Универсална е и за ракийка, и за винце, като гарнитура, че защо не и като основно ястие- според потребностите на човека :).
Аз я правя така:
1 кг напълно сварен фасул
1 кг нарязани на кръгчета и бланширани моркови
1 кг нарязани на колелца и бланширани червени чушки/ може и печени/
1 буркан стерилизиран грах
1 буркан нарязани на колелца кисели краставички
1 буркан доматено пюре
В голям съд се приготвя марината от:
/ Пиша ОКОЛО, защото в крайна сметка всеки има своите вкусови предпочитания/
сол- около 45 г
захар- около 60 гр
оцет- около 120 мл
300 мл олио
черен пипер
дафинов лист
Все пак се съобразете с вашия вкус относно солта, оцета и захарта.
Кипва се маринатата и се излива върху продуктите.
Разбърква се добре и се пълни в буркани.
Стерилизира се около 20 минути.
Тази доза е достатъчна за 8 компотени буркана.
4 октомври 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар