XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СОДЕНИ МЕСЕНИЧКИ С ЕКСТРИ :)

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 1 октомври 2011 г.

СОДЕНИ МЕСЕНИЧКИ С ЕКСТРИ :)

През лятото ги бърках по рецептата на добруджанките, но тази сутрин си ги замесих така, както обикновено и от години наред си меся содените питки със сиренцето.
БЕЗ ЯЙЦЕ!

ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. натрошено сирене
1 ч. л. сода за хляб
не повече от 100 гр колбас
100 гр маслини
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
жълтък за намазване на питките
чубрица за поръсване
краве масло за мазане след изпичане
олио за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвам тесто от млякото, содата, сиренето, нарязаните колбас и маслини, брашното и солта.
Правя топчета или форма на " голи кебапчета", помазвам ги с разбит жълтък, ръся ги с малко чубрица и ги редя на разстояние в намазана с мазнина тава.




Тавата слагам в предварително нагорещена фурна на 180 градуса и пека месеничките на тази температура до готовност.
Изваждам ги и още горещи ги помазвам с краве масло.
Завивам ги с кърпа докато омекнат и ПОЗНАЙТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА ПОСЛЕ! :)

Днешните пътуваха до София и бяха за щерката и момичетата, с които живее в общежитието в студентски град :).

1 октомври 2011 г


1 коментар:

  1. Марго браво,изглеждат адски вкусни и с удоволствие ще се възползвам от рецептата
    поздрави Мария

    ОтговорИзтриване