XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАТЕШКИ МАНШОНИ С КИСЕЛО ЗЕЛЦЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 29 октомври 2011 г.

ПАТЕШКИ МАНШОНИ С КИСЕЛО ЗЕЛЦЕ

От миналата седмица са.
Вече идва сезонът на този кисел и толкова вкусен и полезен зеленчук, а маншончетата така добре блажат, дедо Попе!!! :)
Готвя ги в тенджерата под налягане.
В нея слагам:
 нарязаното зеле/ около 1, 5 кг/
 месото/ около 600- 700 гр/
 1 нарязан морков
 1 нарязан домат
 1 голяма нарязана чушка/ ако е суха ще е супер/
1 равна с. л. червен пипер
малко олио, защото маншоните са много блажни
толкова вода, с каквато гъстота предпочитате манджата
Слагам затворената тенджера на котлона и варя не по- малко от 40 минути след като ястието зашуми.

След отстраняване от огъня подправям с:
черен пипер
чубрица
целина
девесил
магданоз
Не сгъстявам и не застройвам с нищо!

24 октомври 2011 г


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар