Винаги съм правила успешните си палачинки на тиган, но сега пък рекох да опитам и така.
Тази палачинка става дебела и е по- трудна за навиване и стягане, но пък е ефектна за предястие.
Ето го и комбинирания вариант:
ПРОДУКТИ за ПЕЧЕНАТА ПАЛАЧИНКА:
3 яйца
120 гр брашно
300 мл прясно мляко
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с млякото и брашното и сместа се изсипва върху хартия за печене.
Самата палачинка се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Аз я изпекох и я извадих.
Сложих я върху фолио за печене и я завих на руло.
Оставих я да изстине навита по този начин, след което лекичко я развих и я намазах с пълнежа.
В случая той бе от :
извара
кисели краставички
пушен колбас
чесън
Отново я навих на руло и я нарязах на парчетата, които виждате.
Подредих в комбинация с дойно навитите палачинки на тиган със същия пълнеж.
Рецептата за тях ще намерите в ПАЛАЧИНКИ :).
Червенобрежки есенен панаир 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар