Въпросните сладки знам от Албена Йончева / съученичка на моята сестра/ след което се разрових в нета и навсякъде срещнах една и съща рецепта, а тя е:
ПРОДУКТИ:
2- 3 белтъка/ зависи от големината на яйцата/
2- 3 белтъка/ зависи от големината на яйцата/
100- 120 гр. захар/ с кафява са по- здравословни/
120 гр. орехи
не повече от 120 гр. шоколад/ нека да е натурален/
2- 3 ванилии
не повече от 120 гр. шоколад/ нека да е натурален/
2- 3 ванилии
Включете фурната на 180º!
Разбийте белтъците на сняг с щипка сол. Постепенно добавете захарта като не спирате да разбивате до получаване на хубава еднородна смес.
Нарежете орехите и шоколада на парчета и леко ги разбъркайте с белтъците. Отново с леко разбъркване добавете и ванилията.
Покрийте с хартия за печене тава и с лъжица сипвайте купчинки от белтъчната смес на разстояние поне 2 см. Колкото са по- неопределени на форма, толкова по- оригинални ще са те.
Преди да сложите сладките да се пекат, трябва ДА ИЗКЛЮЧИТЕ ПЕЧКАТА! :)
Нарежете орехите и шоколада на парчета и леко ги разбъркайте с белтъците. Отново с леко разбъркване добавете и ванилията.
Покрийте с хартия за печене тава и с лъжица сипвайте купчинки от белтъчната смес на разстояние поне 2 см. Колкото са по- неопределени на форма, толкова по- оригинални ще са те.
Преди да сложите сладките да се пекат, трябва ДА ИЗКЛЮЧИТЕ ПЕЧКАТА! :)
ИЗКЛЮЧВАТЕ ПЕЧКАТА, БЪРЗО СЛАГАТЕ ТАВАТА, ЗАТВАРЯТЕ ФУРНАТА И... ГИ ЗАБРАВЯТЕ ПОНЕ 3- 4 ЧАСА БЕЗ ДА ОТВАРЯТЕ ФУРНАТА И ПИПАТЕ СЛАДКИТЕ.
Даже можете да направите процедурата вечерта преди да легнете и сутринта, когато се събудите, вие ще имате сладки за кафето :).
септември 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар