Направих погачата за Първия учебен ден на моите второкласници и реших да я навия така, за да има еднакво количество хлебец за всяко детенце :).
Тестото е обичайното като при другите пити с шарена сол.
Ето го и навиването:
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месите тестото, оставате го да втаса около час, намесвате го, разделяте го на две топки, разточвате на кора, режете на триъгълници, мажете с разтопено краве масло, ръсите с шарена сол и навивате като кифлички.
Редите ги в намазана с олио тава, мажете ги с разбит жълтък и олио, оставате ги да втасат до двойно увеличение на обема им и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса- първите десетина минути така, а след това намалявате на 180, понякога и на 150 до готовност на питата.
Изваждате , мажете с олио и завивате с кърпа за около десетина минутки.
14 септември 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар