XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АРОМАТНА БЪРКАНА МЪРЗЕЛИВА БАНИЦА или АРОМАТЕН СОДЕН ТУТМАНИК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 12 октомври 2011 г.

АРОМАТНА БЪРКАНА МЪРЗЕЛИВА БАНИЦА или АРОМАТЕН СОДЕН ТУТМАНИК

        Исках да направя бърза закуска. Отворих хладилника и според продуктите измислих.
Получи се тази солена бърканица.
ЗАБЪРКАХ ГО НАБЪРЗО ОТ:

‎3 яйца
1 ч. ч кисело мляко
1/ 2 ч. ч. олио
1 ч. л. сода
2 ч.чаши брашно
1 ч. л. сол
ЗА ПЛЪНКА:
1 ч. ч. сирене
шарена сол
червен пипер
черен пипер
чубрица
олио за намазване на тавата
масло за помазване на готовия тутманик
НАЧИН НА ПРИГОТВАНЕ:
От посочените продукти забърках тесто, което разделих на две.
Едната част изсипах в намазана с олио тава. Върху нея разхвърлях натрошеното сирене. Поръсих го с подправките.
 Отгоре изсипах останалото тесто.
Изпекох бърканицата в предварително нагорещена фурна на 180 градуса до готовност.
Извадих готовата баница, намазах я с масло, оставих я малко да се задуши под кърпа и нарязах.
август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар