XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКО ОТ АФЪЗКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 10 септември 2011 г.

СЛАДКО ОТ АФЪЗКИ

      Цяло лято на земята падаха по 2- 3 плодчета от афъзката и аз, вместо да ги изхвърлям, ги събирах, почиствах , нарязвах здравото от тях и ги прибирах в торбичка във фризера.
В крайна сметка се получиха се 2 бурканчета, но... капка по капка вир прави :).
Афъзките бяха около 1 кг.

На това количество нарязан плод сложих около 600 гр захар и 1 кафена чашка вода.
Сложих ги да ги варя в тенджера на котлона като ги бърках честичко.

Накрая сложих щипка лимонена киселина.
Оставих сладкото да поизстине и го сипах в бурканчета.
Стерилизирах го само 5 минути за затваряне на капачката.

август 2011 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар