Измих и почистих от дръжките около 1 кг смокини.
Нарязах ги на дребни парченца/ без да ги беля/.На този 1 килограм нарязани смокини сложих 700 гр захар и 50 мл вода.
Разбърках всичко и сложих сместа в тава и във фурната да се пекат/ понякога сладкото го пека, а не го варя/.
Пекох го до готовност като го разбърквах често / гъстотата е по ваше желание/ и преди да го извадя му сложих 1 каф. лъжичка лимонена киселина.
Оставих го да поизстине малко, насипах го в бурканчета и го вакуумирах 5 минути за капачката.
Ето го и на филийката с масълце под него :).
август 2011 г
И аз така го правя, но с по-малко захар - на кг смокини 500г захар
ОтговорИзтриванеПо принцип и аз слагам захар наполовина на плода, но в случая покойната ми свекърва така ме научи и затова го правя така.
ОтговорИзтриване