Казах си: " Ще ги направя с някакъв импровизиран доматен сос..."
ПРОДУКТИ:
Пълнеж:
около 700 гр кайма/ в случая домашна/
1 глава кромид лук
1 яйце
50 гр суров ориз
малко сол
черен пипер
кимион
чубрица
1 ч. л. червен пипер
10 чушки- червени и зелени
малко олио
За соса:
3- 4 домата
бульонът , който се получава при печенето на чушките
2- 3 с. л. брашно
черен пипер
чубрица
джоджен
босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата омесих с посочените компоненти.
2- 3 с. л. брашно
черен пипер
чубрица
джоджен
босилек
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата омесих с посочените компоненти.
С нея напълних чушките, на които направих предварителен разрез от към върха, за да не се спукат по време на готвенето.
Потопих ги в брашно, наредих ги ядна срещу друга в тавата, в която бях сипала малко олио, посолих ги и ги залях с вода , докато потънаха.
Потопих ги в брашно, наредих ги ядна срещу друга в тавата, в която бях сипала малко олио, посолих ги и ги залях с вода , докато потънаха.
Изпекох ги на около 200 градуса, като ги обърнах и на другата страна, но вече изсипах бульона и те продължиха да си се пекат " на масълце" до готовност.
В тенджера сложих нарязаните на дребно домати, добавих им сол и малко захар на вкус и ги изварявах до омекване, след което започнах да изсипвам полека от бульона. Оставих соса да ври още малко, сложих му размитото в студена вода брашно иподправките и го оставих да ври още 10 минути докато придоби еднородна консистенция, добавих му чесън и магданоз и го отстраних от котлона. :).
Взех изпечените вече чушки и ги напусках в тенджерата със соса.
Поръсих с още малко магданоз за красота и сервирах :).
Няма коментари:
Публикуване на коментар