Соден хляб.
Стана тънък, но много вкусен.
Вътре е пухкав, учудващо за мен, защото досега все ми се получаваше по- твърд, но този е по друга рецепта и разбира се- стана различен.
Извинявам се от сърце, че не съм записала чия е идеята, която видях в групата „ Нашите вкусотийки”, но благодаря от сърце за споделената рецептичка.
А тя е много лесна и бърза за изпълнение.
ПРОДУКТИ:
500 г брашно
1 кофичка /400 г / кисело мляко
1 и половина ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
И само това.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате меко тесто от посочените продукти.
Може да ви се наложи да добавите още малко брашънце, защото всяко мляко е различно по гъстота.
Разплесквате я, намазвате я с олио, надупчвате я с вилица и я слагате в намазнена тава с диаметър 28 см.
Печете в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.
16. 01. 2016 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар