Превъзходно ястие!
Казвам го с гаранция, която мога
да дам И писмено.
Доскоро месото го приготвях без
бекон и чушка, но идеята за тази новост ми даде наш семеен приятел, който обича да
готви и експериментира.
Всичко се тъкми толкова бързо,
само печенето му е малко повечко, но пък си заслужава.
Спокойно можете да го приготвяте
за празници или за случаи, които са малко ПО- ТАКА.
Продукти за 6 порции:
1.
200 г свинско месо без кост
200
г пушен бекон / не суров/
2
пресни чушки
За овкусяване:
1 непълна
каф. ч. олио
червен
пипер
соев
или уни сос
За поръсване:
пикантна
подправка за месо
пасиран
чесън или чесън на прах
Добавка:
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото
се нарязва на 6 порции.
Всяка
мръвка се потапя в олиото, което е разбъркано със соевия/ уни/ сос и червения
пипер.
Редят
се в тава.
Поръсват
се с чесън на прах или се намазват с чеснова паста, след което с мъничко
подправка за месо/ внимавайте с нея, за да не пресолите/.
Върху
всяка мръвка се реди нарязан на ленти бекон, а върху него се поставят ивици от
чушка.
Налива
се вода толкова, колкото месото да потъне около 1 човешки пръст.
Завива
се с пекарско фолио.
Пече
се в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 1 час и 30 минути и се
отвива.
Печенето
продължава около 30 минути, в което време сосът трябва да намалее, а в същото
време вие ще поливате месото с него поне 3- 4 пъти.
То
трябва да хване коричка и приятен загар.
Изваждате
тавата и изсипвате останалия сос в тенджерка.
Слагате
го да кипне на котлона и в него добавяте чрез постоянно бъркане разбито с
брашно кисело мляко.
Варите
1- 2 минути.
Количеството
на двете добавки ще е по ваш вкус и виждане.
Лично
аз слагам по 1 с. л. с връх брашно и 2- 3 с. л. кисело мляко.
Пак
казвам- решете вие според желаната гъстота .
Подправки не ви трябват, защото всичко е толкова ароматно...
Сервирате порцията месо с купата сос на масата.
Нека всеки да реши колко ще си сипе от него.
Това
е.
Пригответе
предложението и ще останете очаровани.
Да
ви е сладко!
29. 12. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар