XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ВЕГЕТАРИАНСКИ ПИЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 29 януари 2016 г.

ВЕГЕТАРИАНСКИ ПИЦИ

На момента трябваше да пробвам специалната тава за пица, нямаше как иначе.
Боледувам от липса на търпение и избрах вегетарианска пица, защото в момента със съпруга ми се опитваме до някаква степен да спазваме принципите на разделното хранене.
1 . ПИЦА С ГЪБИ И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА
Тестото е без мляко и яйца, а само от:
 брашно/ 250 г/ + още малко за доомесване
10 г прясна мая
125 мл вода
1 каф. л. хималайска сол
1 ч. л.  захар
1 с. л. олио
За гарнировка ползвах: 
домашен доматен босилков сос
консервирани гъби
пресни чушки
сладка царевица
отгоре заквасена сметана.
Пицата е подходяща за РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесих тесто от посочените продукти и го разточих на кора.
Намазах тавата с мъничко олио.
Диаметърът и е 34 см.
Поставих оформеното тесто в нея.
Намазах с доматения сос и отгоре наредих останалите продукти.
Полях на места с разбитата сметана.
Оставих я малко да се поотпусне- докато се загрее печката.
Изпекох пицата до готовност в нагорещена на 180 градуса фурна.
29. 01. 2016 г
..................................................
2. ПИЦА С МАСЛИНИ И МАЙОНЕЗА

15 май 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар