Зимният сезон е времето, в което има свинско и праз, а това е предпоставка да си сготвите тази вкусна храна.
Задължително до нея трябва да налеете домашно руйно вино.
Сядайте до камината и започвайте да гуляете…
ПРОДУКТИ:
1 кг свинска плешка
2 стръка праз
1 ч. ч. консервирани
домати
1 непълна каф. ч.
червено вино
3- 4 с. л. олио
1 ч. л. захар или мед
сол на вкус
люто чушле- по
желание
черен пипер
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се реже на не
големи парчета и се запържва в мазнината.
Слага се нарязаният
на шайби праз и се задушава до омекване.
Добавят се червеният
пипер, виното, солта, захарта / меда/ и начупеното на парченца чушле.
Всичко се разбърква и
се изсипва в тава.
Поръсва се с черен
пипер и наситнен магданоз.
Ястието се пече на
200 градуса до извиране на течността.
Поднася се и се
консумира топло .
13. 01. 2015 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар