Чорбичката на моя нов приятел и колега по съдба Тео.
Досега винаги съм варила такава чорба, но правех запръжка от маслото с малко оризово брашно, а сега спазих
неговите указания и естествено, че има разлика в лекотата и.
ПРОДУКТИ:
2 стръка праз
150 г зряло сирене
бучица масълце /
около 30 г/
2 литра вода
Застройка:
1 жълтък
1 каф. ч. кисело
мляко
Подправки:
копър
магданоз
БЕЗ СОЛ!!!
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кипнах водата и в нея
сложих нарязания праз и маслото.
Варих до омекване. Добавих сиренето , а след малко и
застройката, която направих като разбих жълтъка с млякото и поетапно добавях от
горещата чорба в нея.
Изсипах я в
тенджерата, оставих супата да заври, поръсих я със зелените подправки и …приключих.
Има, няма- работа
като за около 40 минути.
24. 01. 2016 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар