XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СУПА С ПРАЗ, СИРЕНЕ И МАСЛО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 24 януари 2016 г.

СУПА С ПРАЗ, СИРЕНЕ И МАСЛО

Чорбичката на моя нов приятел и колега по съдба Тео.
Досега винаги съм варила такава чорба, но правех запръжка от  маслото с малко оризово брашно, а сега спазих неговите указания и естествено, че има разлика в лекотата и.
ПРОДУКТИ:
2 стръка праз
150 г зряло сирене
бучица масълце / около 30 г/
2 литра вода
Застройка:
1 жълтък
1 каф. ч. кисело мляко
Подправки:
копър
магданоз
БЕЗ СОЛ!!!

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Кипнах водата и в нея сложих нарязания праз и маслото.
Варих  до омекване. Добавих сиренето , а след малко и застройката, която направих като разбих жълтъка с млякото и поетапно добавях от горещата чорба в нея.
Изсипах я в тенджерата, оставих супата да заври, поръсих я със зелените подправки и …приключих.

Има, няма- работа като за около 40 минути.
24. 01. 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар